Roverfemkamp er en actionfylt konkurranse, der hvert lag består av tre deltagere. De deltagende lagene får testet sine teoretiske og fysiske ferdigheter samt kreative egenskaper ved å bli med å konkurrere om vandretrofeet.

Selve arrangementet er ikke bare en konkurranse, det er også et rovertreff. De som vil kan bruke mer tid rundt bålet, være heiagjeng eller delta i kun noen av øvelsene i femkampen. Man kan delta på alle eller noen av grenene eller komme for å ha det sosialt, bruke mer tid rundt bålet eller heie fram lagene. For å konkurrere om førsteplassen, må laget delta i alle grenene.

Roverfemkamp er satt sammen av fem oppgaver. Den teoretiske oppgaven setter deltakernes kunnskaper på prøve innenfor natur og miljø, woodcraft og samtidsspørsmål som politikk, kultur, sport og nyheter. Den valgfrie oppgaven varierer fra år til år, men er alltid en praktisk oppgave om enten pionering, førstehjelp, samfunnsengasjement, friluftsliv eller ledelse. I den hemmelige oppgaven er det de praktiske og kreative evnene som testes. Orienteringsoppgaven er todelt og foregår både om natten og dagen. Hinderløypa byr på reinspikka action.

Parallellt med roverfemkampen blir det arrangert eit rovertreff for dei som ikkje ynskjer å delta på femkampen. På rovertreffet er det mogleg å vere heiagjeng og vere med på ulike leikar, quizar og aktivitetar som lokalkomiteen ordnar i området femkampen blir arrangert. På årets treff vil det vere mogleg å vere med på roadtrip til attraksjonar og vakker Sunnmørsnatur, fjelltur på ein lokal topp og kanotur. Det er også mogleg å delta på femkampen utan å vere med på alle greinene

20.-22.september sparker vi i gang med en ny runde konkurranser og kanskje er det ditt lag sin tur til å stå på pallen. Kom å bli med for en uforglemmelig helg med kjente og ukjente venner på roverfemkamp.

For: Rovere (født i `03- t.o.m 25 år) 

Hva: konkurranse for rovere. Hinderløype, hemmelig oppgave, valgfri oppgave, orientering og teori. I tillegg er det mulig å være med som supporter på gjensynstreffet og treffe mange gamle venner, men også å møte nye!

Når: 20.-22. september 2018.

Hvor: Krøvelseidet, Volda

Deltagerbrev kan lastes ned her

Overnatting: Det vert utandørs overnatting, staben kjem til å sette opp lavvoar som det er mogleg å nytte. For dei som har lang reiseveg blir det då ikkje nødvendig å ta med eigne telt, men om det er ønskeleg må de gjerne ta med eigne telt.

Reiseinformasjon: Du kommer deg til Volda med fly, buss, eller bil. Se kart her: https://rover.kmspeider.no/getfile.php/13136440-1556283621/Arrangementer/Roverfemkamp%202019%20%20informasjon.docx

Krøvelseidet (der femkampen skal vere) ligg fem minutt frå Volda sentrum med bil, og om lag 15 minutt frå Ørsta/Volda lufthamn. Lokalkomiteen stiller med transport fra flyplassen og Volda Rutebilstasjon. Her er nokre reisealternativ:

Påmelding fellestransport gjøres gjennom dette skjemaet:  https://docs.google.com/forms/d/17H8RC6FuIjcnStrKZdW17evEtFLgFG-kzF5IHctmMyg/edit

 • Køyr sjølv!
  Du kan fylle opp bilen med kjente og ukjente roverar frå nærområdet ditt, noko som både er sosialt og miljøvenleg!  Køyrer du frå Austlandet følger du E6 til Otta, der du tek til Rv15 mot Stryn. Frå Stryn køyrer du E39 mot Ålesund. Etter om lag ein time er du i Volda.
  Om du køyrer frå Bergen følger du E39 til Volda. Om du køyrer frå Trondheim følger du også E39 mot Volda.
  Frå Volda køyrer du mot Vikebygda (Fv 45) og følger Vikebygdvegen opp på Krøvelseidet forbi skiltet “Volda skisenter” Om kort tid vil du kome til ein stor parkeringsplass på høgre side.  Då er du framme! Sjå etter Supergluntar i speidarskjorte, eller følg lyden av song og rop. We’re hard to miss!

 • Buss (Gjeld alle: Gå av på Volda rutebilstasjon!)
  Til/frå Oslo
  Fredag kl 09.30 frå Oslo bussterminal er framme i Volda kl 18.55.
  Nattbuss torsdag eller fredag kveld kl 22.00 frå Oslo er framme i Volda kl 06.50.
  Søndag kl 11.13 frå Volda rutebilstasjon er framme i Oslo kl 20.30.
  Nattbuss søndag kveld kl 22.15 frå Volda rutebilstasjon er i Oslo kl 06.42. Då er du utkvilt til å gå rett på skulen! Høyrest kanskje gale ut, men fleire i lokalkomiteen har reist på denne måten før, utan store problem! Sjekk nettbuss.no for meir info!

 • Til/frå Bergen
  Fredag kl 08.00 frå Bergen busstasjon er i Volda kl 15.50 (nettbuss)
  Fredag kl 11.15 frå Bergen busstasjon er i Volda kl 20.24
  Fredag kl 12.30 frå Bergen busstasjon er i Volda kl 20.29
  Søndag kl 13.05 frå Volda rutebilstasjon er på Bergen busstasjon kl 20.25.
  Søndag kl 10.20 frå Volda rutebilstasjon er på Bergen busstasjon kl 19.10
  Sjekk en-tur.no for meir info!

 • Til/frå Trondheim
  Fredag kl 09.40 frå Trondheim S er i Volda kl 18.05.
  Søndag kl 14.40 frå Voldarutebilstasjon er på Tronheim S kl 22.40
  Sjekk en-tur.no for meir info!

 • Lokalkomiteen stiller med transport frå Volda rutebilstasjon!

 • Tog
  Frå Oslo S går det tog til Åndalsnes (Romsdal) fleire gongar dagleg.
  Frå Trondheim kan ein kome seg til Åndalsnes ved å ta tog til Dombås, og deretter til Åndalsnes.
  Frå Åndalsnes tek ein buss til Volda om lag tre timar.
  Sjekk nsb.no (Vy?) og en-tur.no, eller frammr.no for busstider.

   

 • Fly
  Frå Oslo og Bergen går det daglege direkteruter tur/retur Ørsta/Volda lufthamn - Hovden.
  Det er widerøe som flyg strekningane, er ein tidleg ute kan ein skaffe seg billege ungdomsbillettar! Du finn billettar på wideroe.no . Lokalkomiteen stiller med transport fra flyplassen

   

 • Frå Oslo (Gardermoen):
  Fredag kl 12.35 er i Ørsta/Volda kl 14.45
  Fredag kl 14.45 er i Ørsta/Volda kl 15.55
  Fredag kl 16.45 er i Ørsta/Volda kl 17.55
  Fredag kl 18.30 er i Ørsta/Volda kl 19.40

 • Til Oslo:
  Søndag kl 14.05 er i Oslo kl 15.10
  Søndag kl 16.10 er i Oslo kl 17.15
  Søndag kl 18.10 er i Oslo kl 20.15

 • Frå Bergen (Flesland):
  Fredag kl 08.50 er i Ørsta/Volda kl 10.20
  Fredag kl 19.40 er i Ørsta/Volda kl 20.30

 • Til Bergen:
  Søndag kl 18.10 er i Bergen kl 19.00
  Søndag kl 19.55 er i Bergen kl 21.20

 • Lokalkomiteen stiller med transport fra flyplassen. Påmelding fellestransport: https://docs.google.com/forms/d/17H8RC6FuIjcnStrKZdW17evEtFLgFG-kzF5IHctmMyg/edit

 • Ålesund lufthavn - Vigra er berre om lag to timar unna Volda! Her går det daglege avgangar tur/retur dei fleste av dei største flyplassane i Noreg (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger) sjekk sas.no, norwegian.no og wideroe.no for ruteinformasjon. 
  Frå Vigra tek du buss til Volda rutebilstasjon. Derifrå stiller lokalkomiteen med transport til Krøvelseidet!

 • Båt
  Ta Hurtigruta frå Bergen eller Trondheim til Torvik. Det er ikkje langt unna Volda. Frå Torvik stiller lokalkomiteen med skyss! Sjekk hurtigruten.no

Usikker på hva som er best reisemåte for deg? Ta kontakt med arrangementsansvarlig Ingvild på ingvild.conradsen@yahoo.no

Påmelding

I HyperSys

 

Påmeldingen er bindende og betalingsfristen er den samme som påmeldingsfristen. 200 kroner betales til konto: 3000.16.88487, merket med navn og arrangement. Frifondstøtte for kursavgift og reisestøtte til nasjonale kurs og arrangementer tildeltes etter søknad. Fristene er 1.mai og 25.november. Les mer på kmspeider.no/frifond.