Dette kurset er for rovere og ledere som er 17 år og eldre. Del arrangementet med andre rovere og ledere du kjenner og dra på kurs sammen. 

Innhold på kurset

Dette friluftskurset passer for alle rovere og ledere som ønsker å bli bedre på å ta med speidere på tur. Vi vil være ute hele tiden og bevege oss til fots mellom 5 og 15 km hver dag i kupert skogsterreng. Du må regne med å bruke litt tid til forberedelser, og noe etterarbeid. Deltakerne blir delt inn i patruljer hvor de organiserer matlaging og fellesutstyr som telt og primus. Vi kommer til å være ute hele tiden og slå leir på et nytt sted hver dag. Det blir også tid til å nyte roen i skogen og flere hyggelige kaffepauser. 

Under kurset vil du blant annet bli kjent med verktøy som vil være nyttige for deg som leder på tur, og bli vist hvordan de kan anvendes i praksis. Du vil få konkrete tips som du kan ta med hjem til gruppa og få individuell oppfølging på områder du ønsker å bli bedre på under kurset. Det er rom for å senke skuldrene og takhøyde for å være nysgjerrig i møte med ny kunnskap og nye situasjoner. Dette kurset gir påfyll og inspirasjon!

​Temaene vi vil komme innom på kurset vil være

 • Planlegging
 • Orientering
 • Vandre- og gåteknikker
 • Leirområde
 • Bål
 • Naturkjennskap
 • Sikkerhet
 • Kristen fostring

Hensikten med kurset er å

 1. Gi ledere konkrete arbeidsverktøy for å gjennomføre turer på barmark som involverer speiderne og gir speiderne læring, utvikling og glede.
 2. Gi ledere personlige læringsopplevelser som gjør at de husker og tar i bruk kunnskapen.
 3. Fremme turglede.

Oppmøte og avreise

De vil bli ordnet henting på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag kl. 18:00 for de som kommer med tog og fly. Andre kan komme seg til oppmøtestedet rundt kl. 18:30 med buss. Oppmøtested er Bekkevarvegen (Trugstadholtet), 2034 Holter. Kartreferanse: 112 700. Busstopp ”Bekkevar”. Buss 331 går dit fra Oslo Bussterminal. 

Avreisested er fra parkeringsplassen på Økrisletta. Økrivegen, 2032 Maura. Kartreferanse: 095 806. Det vil bli transport slik at vi er senest 15:00 på Oslo lufthavn Gardermoen på søndag for de som skal fly eller ta tog. Det er busstopp 2 km fra Økri hvor det går buss til Oslo Bussterminal.

Deltakeravgift

Deltakeravgift er 1 000 kr per deltaker. Reise til og fra kurset er ikke inkludert i prisen. Deltakeravgiften betales til 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «navn» og «Turledelse Barmark».

Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifondstøtte, vil 50% av deltakeravgiften, og opptil 50% av reiseutgiftene, bli refundert. Husk å søke Frifondstøtte og reisestøtte innen 1.okt. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med post@kmspeider.no hvis du har spørsmål om påmelding eller betaling.

Kursleder Joakim Rødland
Instruktør Tor Asbjørn Bjørnstad
Flere intruktører kommer!