Ønsker du å stille til valg, eller lurer du på mer om hva det går ut på? Kontakt oss på epost (rovervalgkomite@kmspeider.no) eller send en melding direkte til en av våre Facebook-profiler (linker finner du nederst på siden).

På Roverkongressen i 2019 er det valg til:

Rovernemnda:

• Leder
  • Nestleder
  • Medlem 2 år, gutt
  • Medlem 2 år, jente
  • (Medlem 1 år, gutt og jente)
  • Vara, jente og gutt

Arrangør:

• Femkamp 2019
  • Roverball 2019
  • Roverkongress 2020

Landstingdelegat:

• En av samme kjønn som leder av rovernemnda
  • To av motsatt kjønn som leder av rovernemnda

Delegat til:

• UKM (Ungdommens kirkemøte)

Valgkomité:

• Medlem 1 år, gutt
  • Medlem 1 år, jente

På Roverkongressen skal det velges ny valgkomité. Det er Rovernemnda som har ansvaret for å innstille kandidater til dette valget. Dersom du ønsker å sitte i valgkomiteen send en søknad til rover@kmspeider.no. Foreslå også gjerne andre kandidater som bør spørres av Rovernemnda.

Hørt fra tidligere utvalgte:

”Se for deg en gjeng superengasjerte rovere fra hele landet som brenner for speiding og møtes for å gjøre rover-Norge enda bedre. Det kan ikke bli mye annet enn knallbra! Bli med i nemnda og få venner, lærdom og opplevelser for livet!"

– Ingeborg Marie Kristiansen Skjelmo, tidligere leder av Rovernemnda

”Arbeidet med nemnda er svært givande, fordi ein kan se både kortsiktige og langsiktige resultater av det vi jobber med.”

– Sindre Nesse, tidligere leder i Rovernemnda

”For et år siden satt jeg på kongressen og tenkte: ”skal jeg stille til valg?”. Da jeg så ble valgt inn visste jeg ikke helt hva jeg kom til. Men det endte opp med at jeg jevnlig får treffe fantastiske nemndsfolk, jeg får bidra til å gjøre speiderhverdagen bedre for roverne og jeg har lært utrolig masse! Så hvis du har en liten nemndsspire i magen, go for it! Du kommer ikke til å angre!”

– Elisabeth Kristoffersen, tidligere nestleder av Rovernemnda

”Noko av det beste med å sitte i Rovernemnda er at du får vere med å påverke sakar og gjere ting slik at roverane skal få det betre og ikkje minst få innsyn i alt det spennande som skjer i rover-Noreg.”

-  Øystein Lothe Eldholm, tidligere medlem av Rovernemnda

”Å samle heile rover-Noreg til roverlandsleir der du har laga arrangementet, er ei fantastisk oppleving. Å sjå roverar kose seg på leir, der du har vore med å planlegge, er flott å sjå. Det er ein del arbeid i forkant, men med ein god lokalkomité og stab går dette veldig bra. Ein startar med planlegging etter kongressen. Her er det alt frå pris, tema, leirstad og etter kvart program og andre ting som må planleggast. Det kan både vere store roverlag eller ein krins som går saman om å arrangere roverlandsleiren. Ta utfordringa!”

– Kristin Lothe Eldholm, leirsjef på Roverleir 2013

"Å sitte i valgkomiteen er en spennende og ikke minst takknemlig oppgave, fordi det finnes så mange engasjerte rovere som ønsker å stille til valg! Du blir bedre kjent med andre rovere, og får snakke med mange interessante og kjekke mennesker."

- Ragnhild Stokke Lundetræ, valgkomite for Roverkongress 2013 og 2014

Ønsker du å stille til valg, eller lurer du på mer om hva det går ut på? Kontakt oss på epost eller send en melding direkte til en av våre Facebook-profiler!

Roverhilsen,
Valgkomiteen for Roverkongress 2018

Fakta om valgkomiteen:

Valgkomiteen ble valgt på roverkongressen og jobber med å finne og innstille kandidater frem til neste kongress.

Valgkomiteen består i år av:

• Ingvild Berge Conradsen, Sunnmøre (Leder)
  • Erik Steinvik, Trøndelag
  • Charlotte Stensbøl, Oslo
  • Sverre Berner Lund Almendingen, Helgeland

Epost: rovervalgkomite@kmspeider.no

Les mer om hvordan valgkomiteen jobber her: http://speiderlederblogg.no/-/bulletin/show/787943_valgkomit-arbeid-roverkongress