En rover er en speider fra fullført 10. trinn til og med 25 år. Overgangen fra vandrer til rover skjer som oftest gjennom å ha gjennomført en aspiranttid. 

Når man blir rover er man ikke lengre del av en patrulje, men et roverlag. Som rover finnes det ingen grenser for hva man kan finne på. Turer i inn- og utland, kreative møter eller bare god gammeldags chilling. I Norge og resten av verden finnes det et drøss med rovere, og dersom du er rover er du med i akkurat dette roverfellesskapet.

Rover-Norge er delt inn i kretser. Hver krets har en roverkontakt som er det direkte bindeleddet mellom rovernemnda og kretsen. Ta kontakt med rovernemnda eller kretsen din hvis du lurer på hvem som er roverkontakt i din krets. Flere kretser har arrangementer for alle roverne i kretsen, i tillegg til de nasjonale.

Hvert år arrangeres det roverkongress, roverfemkamp og roverball  på nasjonalt plan. I tillegg arrangeres det roverlandsleir hvert andre år. Alle disse arrangementene arrangeres av rovere i regi av roverne i Norges KFUK-KFUM-speidere. Roverkongress arrangeres andre helg i februar, roverfemkamp i september, roverball i november og roverlandsleiren er i sommerferien. Mer om disse arrangementene kan du lese om her, i tillegg finner du alle andre arrangementer som er aktuelle her.

 

Som rover bidrar man ofte som lederassistenter i gruppa, og mange er tatt opp som ledere, selv om de fortsatt er rovere. Rovere er en ressurs for forbundet, kretsene og gruppene. Har du lyst til å bidra? Kanskje ta ansvar for et troppsmøte eller ha ansvar for en tur? Ta kontakt med enhetsleder og meld din interesse!