Roverne fra “gullkysten” lover at dette blir en femkamp for historiebøkene. Femkampen arrangeres på Isegran fort, en gammel festningsøy som ligger sentralt i Fredrikstad. Her har det vært festning i snart 750 år.

– Anno har vært her, Idyllfestivalen har vært her, Petter Wessel Tordenskiold har vært her med sine skip og soldater, og nå er det speidernes tur, sier årets femkamp-sjef Marie Kristiansen. – Det blir en lett gjenkjennelig femkamp, men vi skal også lage vår egen vri, fortsetter hun.

Gøy også utenfor konkurransen

Roverne får prøve seg i grenene orientering, valgfri oppgave, hemmelig oppgave, teoretisk kunnskap og hinderløype. Konkurransen foregår med lag som består av tre rovere. 

– På femkamp er konkurransene viktige, men hos oss skal det også være morsomt utenfor løypa. Blant annet blir det nattåpen kro med musikk og god stemning både fredag og lørdag, forteller femkampsjefen.

Det vil bli lagt godt til rette for at det skal være enkelt å delta. De som kommer med fly kan få låne telt, slik at de slipper å sjekke inn ekstra bagasje.

– Jeg håper det kommer rovere fra hele landet! Det hadde vært moro om vi fikk påmeldte fra alle landets fylker, sier Marie ivrig.

Påmeldingen er åpen

Påmelding til felles roverfemkamp skjer mellom Min speiding.

Påmeldingsfristen er 1. september 2023. 

Alle som har MinSpeiding-bruker logger seg inn som vanlig. Har du ikke det, bruker du lenken for påmelding på prosjekt og velger «Ny ekstern bruker: enkeltperson’’.

Les mer om arrangementet her.

Lurer du på noe kan du sende en e-post til r5k@speiding.no