Da vi kom på fredagen startet vi med maskene våre, for dette var nemlig et maskeradeball. Vi brukte gips, og hjalp hverandre med å forme vår helt egen, originale maske. På lørdagen var det tid for å ferdigstille maskene. Vi hadde maling, glitter, stjerner og alt vi trengte for å pynte de på vår egen måte. Det resulterte i veldig mange ulike, kreative masker.

Fordi dette var et ball, var det nødvendig å arrangere et lite dansekurs, slik at alle speiderne hadde noen dansetrinn å danse på kvelden. Det var skikkelig god stemning på dansekurset. Senere kunne vi finne på det vi ville. Vi kunne blant annet dra på bowling eller utforske Jessheim og shoppingmulighetene de hadde der. Jeg valgte å utforske Jessheim sammen med noen andre speidere. Det var også populært å benytte seg av de gode lekemulighetene vi hadde i gymsalen på skolen vi bodde på.

Roverne fra Romerike ordnet med både slipsknutekurs og makeup-kro – med fagfolk! Jeg var på slipsknutekurset, og kan endelig si at jeg vet akkurat hvordan man knyter et slips. Veldig nyttig.

Da kvelden kom var det tid for ball og festmiddag. Vi fikset håret, tok på oss festklær og de fine maskene vi hadde laget, før vi stilte oss opp for å gå polonese. Alle spiste god mat sammen, mens vi fikk underholdning fra scenen, blant annet damenes og herrenes tale. Etter middagen var vi klare for å virkelig teste dansetrinnene vi hadde lært tidligere. Det var ingen tvil om at det dansekurset var en suksess!

Roverball er en sosial helg med bare god stemning. Jeg møtte både nye og gamle speidervenner, og vi koste oss skikkelig, både på dansegulvet og resten av helgen.

Roverball anbefales!

 

 

Tekst: Elisabeth Gjerde Tholvsen 

Foto: Lars Røaras