Alle rovere, ledere, assistenter og foresatte til speidere oer invitert til lederkonferansen.

Lederkonferansen 2019 vil være en plass der du får tid til å fylle på med ny energi og inspirasjon, samt bli kjent med noen nye og lære seg mye nytt. Det er ledere som arbeider frivillig med å planlegge og gjennomføre speidermøter, turer og leir og driver organisasjonen vår framover.

Som rover eller leder har du som oppgave å gi de beste forutsetningene for at dine speidere lærer å lede seg selv. Det er et stort ansvar og en viktig oppgave, men det skal samtidig være lærerikt, utfordrende og gøy. For å trives og utvikles i de lederoppgaver du har, er et støttende lederfelleskap viktig. Lederpleie er noe man lett glemmer fordi det alltid er så mye annet å gjøre, men det er like viktig å fokusere på lederteamet som å fokusere på speiderne i gruppen! Dette er en god anledning til å ta turen sammen med alle ledere og rovere i speidergruppa for påfyll og å skape et enda bedre felleskap.

Praktisk informasjon

Lederkonferansen 2019 arrangeres 25. til 27.oktober på Scandic Lillehammer hotell som ligger idyllisk til ved Mesnaelva og skogen ovenfor Lillehammer sentrum. Når du melder deg på konferansen skal du velge hvilke kurs og aktiviteter du ønsker å delta på. Mange av kursene har begrenset plass og påmeldingen skjer etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Mer info om program og kurs kommer senere. 

Hotellet har Norges beste frokost og store og flotte konferanserom slik at vi kan samle alle rovere, ledere, assistenter til festmiddag. Det er også ute- og innendørs varmkulp og basseng, badstuer og relax-område noe alle som bor på hotellet har fri tilgang til hele helga. 

Konferanseavgift
Du kan velge mellom å sove i telt (ta med eget telt), sove inne på enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom. Hvis du har spesielle ønsker for hvem du vil dele rom med må du avtale med de aktuelle personene før du skriver opp vedkommende i påmeldingsskjema. Vi kan ikke garantere at vi oppfyller ønsket, men vil gjøre vårt beste.

For å sove i telt: 2 300 kr
For å sove på enkeltrom: 3 600 kr
For å sove på dobbeltrom: 2 800 kr
For å sove på tremannsrom: 2 800 kr

Hvis du ikke er medlem i KFUK-KFUM-speiderne må du betale et tillegg i prisen på 230 kr tilsvarende forbundskontingenten ut 2019. 

Reise er ikke inkludert i prisen. Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifond-støtte, vil 50% av deltakeravgiften og opptil 50% av reiseutgiftene bli refundert (maksimal Frifond-støtte er 3 000 kr for deltakelse og reise). Konferanseavgiften betales til 3000.16.88487 innen påmeldingsfristen. Merk innbetalingen med «navn» og «lederkonferansen 2019».

Hvis du bor i nærheten og ikke ønsker overnatting eller hvis du kun har mulighet til å delta på deler av konferansen kan du velge dagpakker. Prisene kommer snart. Ta kontakt på e-post om du ønsker dagpakker. 

Reise
Scandic Lillehammer hotell ligger i Lillehammer. Adressen er Turisthotellvegen 6, 2609 Lillehammer. Det vil bli satt opp fellesbuss fra Oslo Lufthavn Gardermoen fredag med avreise kl. 17:00 og 18:30 som bruker ca. 2 timer til hotellet. På søndag har bussen avreise tilbake til Gardermoen kl. 14:00. Fellesbussen koster 350 kr tur/retur. 

Ellers så går det NSB tog fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Lillehammer hver time som bruker 1 t og 40 min. Samme tog fra Oslo S tar 2 t og 6 min, og koster fra 249 kr. Det går også tog fra Trondheim flere ganger daglig. Det tar ca. 18 min å gå fra togstasjonen til hotellet, men mesteparten av veien er oppoverbakke. Du kan også bestille taxi på telefonnummer 06565. Det er gratis parkering for de som kommer med bil, så fyll opp bilene med ledere fra gruppa eller nabogruppa og dra sammen på lederkonferansen.

Program
Tema for konferansen er ledelse av frivillige. Med dette menes hvordan vi rekrutterer, støtter og utvikler ledere og lederfellesskapet i KFUK-KFUM-speiderne. Mer om denne modellen som vil være tema for konferansen kan du lese på side 8 og 9 i lederforum 1/2019. 

Omtrentlig program

Fredag

Fra 16:00 Innsjekk
19:00-20:00 Middagsbuffet
21:00 Programstart
22:00 Kveldsavslutning

Lørdag

07:00-09:00 Yoga, flaggheis, andakt for dagen og frokost
09:00 Kurs
13:00 Lunsj
14:00 Kurs
16:00 Friluftsaktiviteter
20:00 Festmiddag

Søndag

07:00-09:00 Yoga, flaggheis, andakt for dagen og frokost
09:00 Kurs
11:30 Hvordan forebygge grenseoverskridende atferd
12:00 TED talks*, oppsummering og avslutning
13:00 Lunsj
14:00 Avreise

Det vil være kurs som passer for helt nye ledere, litt erfarne og veldig erfarne, så her er de noe for alle. 
*TED talks er korte små foredrag på maks 10 min om et tema

Påmeldingen åpner 1.juni, og stenges 8.september. 

Toppbilde: Helene Moe Slinning