Rovernemndsleder:

 

Amalie Ulevik Bjerk

Amalie Ulevik Bjerk er 21 år og har gått i speideren i 12 av dem. Hun hører til i Birkeland speidergruppe i Bjørgvin krets. Til daglig studerer hun til å bli lektor i nordisk på Universitetet i Bergen, og trives godt med det. 

Favorittfarge: Mørkeblå

Et av mine beste speiderminner er å ha fått delta på de tre siste roverlandsleirene. En fantastisk flott arena hvor rovere får være rovere i lag med andre rovere. Hva er vel bedre enn det? 

Dette er mitt tredje år i rovernemnda, og jeg har lært mye i løpet av de foregående periodene. Blant annet om hvordan vår fine organisasjon jobber, hvordan rovernorge fungerer og hva vi i rovernemnda kan gjøre for å at roverhverdagen skal bli som bra som overhode mulig. Dette ser jeg frem til å erfare enda mer av!

Nestleder:

Simmen Karoliussen

Simmen Karoliussen er 20 år og har vert speidar i 11 år, 10 år hjå Bokn KFUK-KFUM og har i det siste vert litt med roverane i Tromsdalen. Han flytta frå Haugaland til Tromsø der han no studera Biologi, Klima og Miljø ved Universitet i Tromsø.

Favorittfarge: marineblå, men ikkje heilt, berre litt lysare.

Eit av mine beste speidarminner var å vere leirbålvert på roverlandsleiren Tøffare enn Toget saman med Hannah Andersen! #Detskalverelittskeivtpåleir <3

I løpet av eit år i Nemnda har eg lært mykje, spist mykje is og fått møta speidarar frå heila Noreg! Noko av det besta med å sitja i Nemnda er at me får besøka så mange rovergrupper. Høyre korleis dykke gjer ting, få gode tips og ikkje minst, skapa nye speidarminner!

 

Medlemmer:

 

Silje Voergaard Blindheim 

Silje er 20 år og er stipendiat på safari X linjen ved Valdres Folkehøgskole. Hun har vært speider i 13 år, og hører til FRAM roverlag, Blindheim K/M.

Favorittfarge: regnbuen??

Yndlingspatrulje: Ekorn, jentepatruljen jeg var patruljefører for. De lærte meg mye om å lede grupper og jeg vokste mye på det. I tillegg var ekorn et levende eksempel på at speideren trenger alle typer mennesker og at en god patrulje utfyller hverandre og lærer av hverandre.

Beste speiderminne:
Har opplevd mye, men et av høydepunktene må nok være ene kvelden i Japan. Jeg var ganske sliten og lengta litt hjem. Men med en god venn ved siden av så vi på stjernene og så karlsvogna. Vi fant ut at selv langt hjemmefra er det de samme stjernetegnene på himmelen og at gode venner er gull verdt på leir.

Nicolai Hillestad

Nicolai Hillestad er 17 år og har vært speider hos Ris KFUK-KFUM speiderne i 9 år. Nå går han studiespesialisering på Foss videregående skole i Oslo.

Favorittfarge: Mørkeblå

Ynglingspatrulje: Våk fra Roland 132 må være den beste fordi vi hadde så godt samhold! Vi koste oss hele uken og trakk til og med det lengste strået på slutten etter en jevn konkurranse. Sammen med patruljen Ugle(Vågle) hadde vi tidenes haik med sauer og dårlig vær.

Mitt beste speiderminne må være maurleiren før Futura! Vi jobbet masse hele uken og ble kjent med mange nye rovere. Var nesten litt synd når selve leien startet og maurleiren var over.

Det beste med å få sitte i nemnda er å kunne bidra med å gjøre rovernorge enda bedre, og å bli kjent med enda flere speidere fra hele landet. Jeg elsker å bli kjent med nye folk og nye steder.

Heidrun Sunde Stokke   

Heidrun Sunde Stokke er 19 år og har snart vore ein del av Volda KFUK-KFUM-speidarar i 12 år.  No går ho siste året på musikklinja ved Volda vidaregåande skule.

Favortittfarge: Gul!

Beste patrulje: Patrulja eg var ein del av på Roverway 2016 i Frankrike. Vi hadde veldig godt samhald og hadde det veldig kjekt på turen i Alpane. Har mange gode minner med den patrulja, som å ete ein middag som bestod av tunfisk, fennikel og ris med meir.

Eg har utruleg mange gode speidarminne både frå nasjonale og internasjonale leirar og arrangement! Eit av dei beste er maurveka før Futura 2018. Eg fekk mange gode vener som det var kjekt å bygge leiren saman med. Sjølve leiren var også veldig kjekk med gode vener. Eg var programleirar på peff-kro, som var givande.

Det kjekkaste med å vere i rovernemnda er å vere med på å skape gode roveropplevingar! Då eg var med i roverombodet fekk eg vere med å påverke på krinsnivå, så det er spennande å vere med i eit nasjonalt organ. I tillegg gler eg meg til å møte roverar frå heile Noreg.

Magnus Rath Gullbrå

Magnus Gullbrå er 20 år og har vært speider i ca 10 år. Han går på TAF-marin (studiespesialisering + akvakultur) på Fusa videregående skole i  Eikelandsosen.

Favorittfarge: #15317E også kalt blå

En av mine beste speiderminner er fra ESG LTS i Tsjekkia. Leiren var på en bortgjemt leirplassen midt i Tsjekkia ved en grønn elv. Hele opplegget med internasjonale speiding flettet inn med opplegg av de lokale speiderene gjorde det veldig lærerikt og fyllt av inntrykk.

Det beste med å få sitte i nemnda er å kunne få jobbe og bli kjent med engasjerte Rovere fra hele Norge. Man får nye utfordringer som man kan vokse på.