Rovernemndsleder:

Simmen Karoliussen

Simmen Karoliussen er 20 år og har vert speidar i 12 år, 10 år hjå Bokn KFUK-KFUM og har starta opp studentspedierlag i Tromsø. Han flytta frå Haugaland til Tromsø der han no studera Biologi, Klima og Miljø ved Universitet i Tromsø.

Favorittfarge: marineblå, men ikkje heilt, berre litt lysare.

Det er mange speidarminner å ta av, men eit av dei beste må vera Roverway i 2016. Sjølv om leiren kunne vert betre når det kom til opplegg på ruta vår, møtte eg utruleg mykje fine folk! Eg hugsa kordan me satt i ein ring, Roberta frå Italia spilte gitar og vi song med. Sidan det var lite opplegg, laga me mykje sjølve, derfor vart me alle kjempe godt kjent med kvarande! Ein av dei siste kveldane før me reiste til jambville bestemte fleire av oss norske, saman med nokre engelske speidarar å sova ute. Det var heilt klar himmel, å rett før me sovna kom det eit svært stjerneskodd som lyste opp heile himmelen! Eg trur det, og at eg fekk venner for livet, gjær dette til eit av mine beste speidar minner.

I løpet av to år i Nemnda har eg lært mykje, spist mykje is og fått møta speidarar frå heila Noreg! Noko av det besta med å sitja i Nemnda er at me får besøka så mange rovergrupper. Høyre korleis dykke gjer ting, få gode tips og ikkje minst, skapa nye speidarminner!

Nestleder:

Silje Voergaard Blindheim

Silje er 20 år og er stipendiat på safari X linjen ved Valdres Folkehøgskole. Hun har vært speider i 15 år, og hører til FRAM roverlag, Blindheim K/M.

Favorittfarge: regnbuen??

Yndlingspatrulje: Ekorn, jentepatruljen jeg var patruljefører for. De lærte meg mye om å lede grupper og jeg vokste mye på det. I tillegg var ekorn et levende eksempel på at speideren trenger alle typer mennesker og at en god patrulje utfyller hverandre og lærer av hverandre.

Beste speiderminne:
Har opplevd mye, men et av høydepunktene må nok være ene kvelden i Japan. Jeg var ganske sliten og lengta litt hjem. Men med en god venn ved siden av så vi på stjernene og så karlsvogna. Vi fant ut at selv langt hjemmefra er det de samme stjernetegnene på himmelen og at gode venner er gull verdt på leir.

Medlemmer:

Nicolai Hillestad

Nicolai Hillestad er 18 år og har vært speider hos Ris KFUK-KFUM speiderne i 10 år. Nå går han studiespesialisering på Foss videregående skole i Oslo.

Favorittfarge: Mørkeblå

Ynglingspatrulje: Våk fra Roland 132 må være den beste fordi vi hadde så godt samhold! Vi koste oss hele uken og trakk til og med det lengste strået på slutten etter en jevn konkurranse. Sammen med patruljen Ugle(Vågle) hadde vi tidenes haik med sauer og dårlig vær.

Mitt beste speiderminne må være maurleiren før Futura! Vi jobbet masse hele uken og ble kjent med mange nye rovere. Var nesten litt synd når selve leien startet og maurleiren var over.

Det beste med å få sitte i nemnda er å kunne bidra med å gjøre rovernorge enda bedre, og å bli kjent med enda flere speidere fra hele landet. Jeg elsker å bli kjent med nye folk og nye steder.

Hannah Andersen

Hannah Andersen er 20 år fra Jessheim. Har vært speider i 13 år. Hun bor nå i Oslo og tar påbygg vgs.

Favorittfarge: blå og gul

Speideren gir jo masse minner, men leirlivet med kakao på kvelden er en favoritt. Det beste med nemnda er alt jeg lærer og alt jeg får bli med på. Møte nye mennesker og kunne påvirke til at roverne i Norge har det braaaa!

Elias Borge-Ilseth

Guro Fuglestad