Roverkongress 2020

Andre helg i februar samlet over 100 rovere seg på Dvergsnes skole utenfor Kristiansand for å være med på roverkongress. Stemningen var på topp og samtlige deltagere gledet seg til å treffe nye og gamle speidervenner fra hele landet og i tillegg få komme med sine meninger.

Roverkongress er kanskje det viktigste arrangementet vi rovere har i løpet av året. Her arrangeres det nemlig roverting der vi rovere har mulighet til komme med våre meninger og innspill om hva som bør jobbes med på nasjonalt nivå. Vi stemmer også frem rovernemda, som er 8 rovere som leder roverarbeidet i Norge. I tillegg stemmer vi over lokalkomitéer for de forskjellige roverarrangementene som skal bli holdt, valgkomité og representant til ungdommens kirkemøte. Men selv om dette er et arrangement der det blir gjort mye viktig er det også tid til sosialt og kos.

Fredag var det mingling og det ble servert lapskaus. Lørdagen ble brukt til påvirkningstorg, der vi lagde forslag til nye merker og snakket om hvordan speideren kan bli mer miljøvennlig. Vi hadde også plenumsdebatt der vi diskuterte om speideren skulle komme på TikTok, hvordan tiltaksplanen til nemda skal se ut, om vi skal arrangere femkamp med NSF og mange andre viktige og mindre viktige saker.

Søndagen gikk til avstemninger og diverse valg, vi følte oss meget proffe da vi satt og trykket på mentometerknappene.

Festmiddagen er jo en obligatorisk del av kongressen og et høydepunkt for mange. Etter en lang polonese fikk vi i år servert en vidunderlig lasagne med en velsmakende dessert. Vi fikk også være med på en lederopptagelse og selvfølgelig ble det holdt damenes og herrenes tale.

Men det beste med hele kongressen var nok pausene underveis, de ble som oftest brukt på de obligatoriske turene ned på butikken, men også på å være sosial og henge med alle de andre roverne der. Det å bare se alle de nydelige folkene igjen var fantastisk.

Dette var en innholdsrik helg med lite søvn, mye kos, god mat, mange venner og viktig roverarbeid. Tusen takk til alle som var med å arrangere. Gleder meg masse til de kommende roverarrengementene!

Skrive av: Ingeborg Frigstad Aarbø
Foto: Tomas Liberg Foshaugen