Aspiranttiden er en forberedelse på rovertiden, der vandrerne gjør seg klare til å bli tatt inn i roverlaget. Det er en periode med mye tradisjoner og store forskjeller i praksis mellom gruppene. 

Roveraspirantene er noen av de viktigste speiderne vi har i organisasjonen. Ofte er de speiderne som har vært medlem lengst og de er erfarne og kompetente patruljeførere. De blir gitt økt lederansvar og mange vil en dag bli en god leder i forbundet. Det er er derfor veldig viktig for oss å ta vare på roveraspirantene våre. 

Rovernemnda har med det sett et behov for å presisere hvilke verdier og tanker roveraspiranttiden representerer. Samt hva slag opplevelser en bør ha i overgangsperioden fra vandrer til rover. 

På Roverting og Landsting i 2021 ble det vedtatt at rovernemnda skal arbeide med en veileder for roveraspiranttiden og overgangen fra vandrer til rover. 

Vi vet at tiden frem mot roveropptak er en tid fylt med mye tradisjoner, men vi er også opptatt av at speiderarbeidet skal følge våre verdier. Derfor er det viktig for oss å få høre hva dere tenker og få litt innblikk i hvordan dere praktiserer tiden frem mot roveropptaket og selve opptaket. 

Vi har laget en spørreundersøkelse som stiller spørsmål om hvilke tradisjoner dere har rundt aspiranttiden. Vi håper at mange har mulighet og tar seg tid til å svare på spørsmålene våre. Svarene blir en viktig del av arbeidet vårt videre med å lage en veileder.

Spørreundersøkelsen